ESDEC

ClickFit EVO; monteren was nog nooit zó makkelijk
Zonnepanelen zijn populair. Het opgesteld vermogen in Nederland is groeiende en die groei houdt de komende jaren aan. Dat maakt de kans groot dat u vaker het dak op moet om te installeren. Wanneer u met enige regelmaat zonnepanelen plaatst, is het prettig om te beschikken over een universeel montagesysteem waarmee u die klus eenvoudig en betrouwbaar kunt klaren.

DE VOORDELEN VOOR U
✔ Tot 40% snellere montage
✔ Slechts 4 componenten
✔ Licht en sterk
✔ 1 stuk gereedschap
✔ Tot 25 jaar garantie

DE VOORDELEN VOOR UW KLANT
✔ Ijzersterke basis voor zonnepanelen
✔ Het dak blijft intact
✔ Betrouwbaar
✔ Tot 25 jaar garantie

ClickFit voor pannendak
Schuine daken zijn bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn een groot aantal verschillende type schuine daken. Zowel de hoek van het dak, als de dakbedekking kan verschillen. De meeste huizen in Nederland hebben pannendaken. Veel landbouw en veeteelt bedrijven hebben daken met golfplaten of stalen sandwich elementen. Andere voorbeelden zijn schuine bitumen daken, leien daken of felsdaken.
Wij leveren verschillende systemen, zodat er voor ieder schuin dak een passende oplossing is, ongeacht het type of merk van het zonnepaneel.
De 4 unieke eigenschappen:
Onze duurzame montagesystemen zijn licht, sterk en vervaardigd van hoogwaardig aluminium met een zeer lange levensduur.
• snelle en eenvoudige montage door klik systeem
• voor meerdere type daken beschikbaar
• volledig gecertificeerd
• 20 jaar garantie
De ClickFit systemen voldoen aan de geldende normen zoals de NEN 7250 en het Nederlands bouwbesluit en zijn gecertificeerd door BDA/KIWA.
ClickFit voor golfplaten dak
Golfplaten daken zijn vaak te vinden op schuren en loodsen in de landbouw, veeteelt en industrie. In het verleden waren golfplaten asbesthoudend. De nieuwe generatie golfplaten zijn gemaakt van vezelcement of staal. Met behulp van het ClickFit systeem is het gemakkelijk om zonnepanelen te plaatsen op ieder golfplaten dak.
Het ClickFit montagesysteem voor golfplaten wordt aan het dak bevestigd door middel van stokschroeven. De stokschroeven worden vastgeschroefd in de houten of stalen gordingen waaraan ook de golfplaten bevestigd zijn. Het gewicht van het zonnepaneel wordt op deze manier niet overgebracht op de (zwakke) golfplaat, maar direct op de dakconstructie. Hoogte verschillen in het dak kunnen eenvoudig worden opgevangen door de stokschroeven te verstellen. Voor zowel stalen als houten gordingen zijn er stokschroeven beschikbaar. Een EPDM rubber zorgt voor een waterdichte afsluiting van het dak.
De montagerail wordt op de stokschroeven vastgeschroefd. Voor een optimale dakvulling kan het ClickFit montagesysteem zowel enkel laags als zeer stabiel dubbel laags systeem worden opgebouwd. De zonnepanelen worden vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht, wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

ClickFit voor staaldaken

Staaldaken zijn vaak te vinden op schuren en loodsen in de landbouw, veeteelt en industrie. Vaak zijn staaldaken trapeziumvormig of hebben ze de vorm van een standaard golfplaat. Geïsoleerde staaldaken worden ook wel sandwich daken genoemd omdat deze vaak bestaan uit verschillende lagen staal met een kern van PUR. Met behulp van het gepatenteerde ClickFit systeem is het gemakkelijk om zonnepanelen te plaatsen op ieder staaldak.

Het ClickFit montagesysteem voor staaldak wordt aan de topsheet van het dak bevestigd door middel van montagebeugels en speciale zelftappende plaatschroeven. De speciale zelftappende plaatschroeven verspanen niet, maar verdringen het materiaal van de topsheet. Hierdoor wordt er extra materiaal gecreëerd waarin met dezelfde handeling een schroefdraad wordt getapt. Anders dan bij popnagels of zelfborende schroeven wordt het materiaal niet verzwakt, maar juist versterkt ter plaatse van de schroef. Hierdoor is het mogelijk om een degelijke en duurzame verbinding te maken bij een topsheet-dikte van slechts 0,5 millimeter. Om het staaldak waterdicht te maken wordt er tussen de montagebeugel en het dak waterkerend EPDM rubber geplaatst.

De montagerail wordt eenvoudig op de montagebeugels vastgeklikt. Het aanbrengen van de montagerail gaat gemakkelijk en gebeurt geheel zonder schroeven, bouten, moeren en gereedschap.

De zonnepanelen worden, met behulp van de montagehulp, opgehangen aan de montagerail zodat de zonnepanelen gemakkelijk op hun plek geschoven kunnen worden. Vervolgens worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

ClickFit voor leien dak

Leien daken vindt men vaak op oude gebouwen zoals kerken en luxere huizen. Veel voorkomende leien daken zijn gemaakt met vezelcement leien of natuurleien. Met behulp van het ClickFit systeem is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op ieder leien dak.

Het ClickFit systeem wordt aan het dak bevestigd door middel van leihaken. De leihaken worden tussen de leien gedekt en worden bevestigd aan de panlat, het dakbeschot of de gording. Omdat leien doorgaans zeer fragiel zijn, is dit specialistisch werk. Ook moet er extra aandacht worden besteed aan de waterdichtheid van het dak.

De montagerail wordt op de leihaken vastgeschroefd. Voor een optimale dakvulling kan het ClickFit montagesysteem zowel als enkel- als dubbellaags systeem worden opgebouwd, waarbij het dubbel laags systeem steviger en stabieler is. De zonnepanelen worden met behulp van de montagehulp opgehangen aan de montagerail, zodat de zonnepanelen gemakkelijk op de juiste plek geschoven kunnen worden. Vervolgens worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

FlatFix Fusion
Het Flatfix montagesysteem onderscheidt zich doordat het zeer snel én eenvoudig aan te brengen is op platte daken. Dit komt de kwaliteit en levensduur van de gehele PV installatie ten goede.

De gehele FlatFix range voldoet aan de geldende normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit en is getest in de windtunnel.

De 4 unieke eigenschappen
Onze duurzame montagesystemen zijn licht, sterk en vervaardigd van hoogwaardig aluminium met een zeer lange levensduur.
• snelle en eenvoudige montage door klik systeem
• lichtgewicht systeem met unieke thermische ontkoppeling
• zeer geschikt voor grote projecten
• 20 jaar garantie